Menu

 

karel-iv

Studené předkrmy Císaře Karla IV.

(1316-1378)

100g Rajčátka s mozzarellou a domácím pestem 270,-
80g Šunka od kosti s křenem a stříbrnými cibulkam 270,-
80g Carpaccio z hovězí svíčkové s rukolou a parmezánem 320,-
80g Domácí kachní paštika s brusinkami a mladou cibulkou 270,-

 

 

 

 

Zikmund-Lucembursky

Polévky císaře Zikmunda

(1368-1437)  

Silný hovězí vývar se zeleninkou a domácími nudlemi 190,-
Staročeská bramboračka s houbami 190,-
Dle denní nabídky 90,-

 

 

 

 

ferdinand-i

Teplé předkrmy Ferdinanda I.

(1503-1564)  

100g Gratinovaný kozí sýr s grilovaným lilkem s medem a vlašskými jádry 270,-
120g Grilované chobotničky s restovaným česnekem a čerstvým oregánem 320,-

 

 

 

 

 8 20 2  

Rybí speciality Rudolfa II.

(1552-1612)  

180g  Grilovaný steak z norského lososa s rukolovým salátkem s cherry rajčaty  480,- 
 180g  Filátka z mořského vlka pečené s bylinkami a česnekem na malém salátku z čerstvé zeleninky  510,-

 

 

 

 

 matyas-ii  

Pokrmy doporučované císařem Matyášem

(1557-1619)  

200g  Anglický roastbeef v pepřové krustě s medovo-hořčičným dresingem ovoněný koprem s toasty   390,-
 200g  Tatarský biftek dle originální receptury podávaný s česnekovými topinkami  450,-
 100g  Tataráček z čerstvého lososa dochucený cibulkou a koprem s toasty  370,-

 

 

 

 

 Marie-Terezie  

Speciality císařovny Marie Theresie

(1717-1780)  

250g  Beefsteak s jemnou pepřovou omáčkou podávaný se šťouchanými bramborami s cibulkou  650,-
 200g  Kuřecí prsíčko na bylinkách podávané na jemném parmezánovém rizotuse šťouchanými bramborami s cibulkou  480,-
 250g  Vepřová kotleta na rozmarýnu podávaná s jemným bazalkovým zelím  520,-
 200g  Grilovaný flank steak s pečenou bramborou, mladou cuketou s balsamikovým glazé  590,-

 

 

 

 

 czznak1860

České speciality  

200g  Staročeský guláš v chlebovém bochníku  390,- 
 200g  Hovězí tournedos se smetanovou omáčkou s nadýchaným karlovarským knedlíkem  450,-
 1ks  Pečené koleno na pivě s křenem a hořčicí doplněné feferonkam a stříbrnými cibulkami, pečivo  450,-
 1ks  Konfitované kachní stehno s červeným zelím, podávané s domácím houskovým knedlíkem  590,-

 

 

 

 

 

 Bezmasá jídla  

Špagety aglio olio e peperoncini s parmesánem   360,- 
 Rizoto s čerstvými hříbky  410,-
 Grilovaná zelenina s kozím sýrem  430,-

 

 

 

 salad

Saláty

 200g   Variace listových salátů s rukolou se sušenými rajčátky, piniemi a parmezánem   260,- 
 250g  Salát Caesar s kuřecím masem, krutóny a parmezánem  260,-
 250g  Listový salát se ztraceným vejcem, pečenou slaninou s lehkou jogurtovou zálivkou  270,-
 300g  Tradiční řecký salát s feta sýrem a olivami  270,-

 

 

 

 Leopold-II-portrait-miniature 3

Dezerty císaře Leopolda

(1747-1792)

 Teplý jablečný závin s vanilkovou omáčkou  180,- 
 Domácí lívanečky s lesními plody  180,-
 Pivní tmavá a světlá zmrzlina s medem  210,-
 Gratinované maliny v mascarpone  250,-
 Lehký citronový dortík s malinovou omáčkou  180,-